Elämänhallintaa vai ei?

Tyttären kautta tulin tietoiseksi El Caminosta.

https://facebook.com/elcamino.tie/ http://www.elcamino.fi

Sopiiko el camino-metodi henkilölle, joka uskoo johdatukseen? Mielestäni kyllä. Jokaisella on oma vastuualueensa elämässään vaikka ei pyrkisikään hallitsemaan elämäänsä täydellisesti ”omin voimin”. Kaikki me tarvitsemme apua, joko toisilta ihmisiltä tai Jumalalta. Luultavasti molemmilta. 🙂

El Caminoon perehtyessäni minua vaivasi aluksi ilmaisut: ”tehostettu oman elämän hallinta” ja ”elämän ohjaksien omiin käsiin ottaminen”. Mistä se johtuu? Jouduin pohtimaan sitä pitkään. Vaikka metodi tuntui muuten yksinkertaisuudessaan hienolta ja toimivalta, jotain tuntui puuttuvan.

Olen ollut 35 vuotta tunnustava kristitty ja välillä täytyy avata ajatuksiaan, ymmärtääkseen mistä mikäkin ajatus on syntynyt ja mitä se itseasiassa tarkoittaa.

Omavoimaisuus on voimakkaasti esillä raamatussa, mutta siellä se on negatiivista, koska vastapuolella on kaikkitietävän Jumalan johdatus ja Hänen hyvä tahtonsa ja suunnitelmansa toteuttaminen henkilökohtaisella tasolla.

Ei tietenkään ole hyväksi olla fatalisti, joka suhtautuu ”hälläväliä” mentalliteetilla elämään. Tyyliin; ”kaikki käy, niinkuin on käydäkseen”…

Jokainen joutuu tekemään elämässään päätöksiä ja ne vaikuttavat tulevaisuuteen, halusi tai ei.

Työstän El Camino-työkirjaa nyt ihan innolla. Vaikka menetelmä on menestyksellisesti käytössä nuorten keskuudessa, kaikille aikuisille, vanhuksista puhumattakaan se ei ehkä tunnu luontevalta.

Nyt, kun olen viimein oivaltanut, että teen sitä omaan elämääni ja uskooni sopivalla näkemyksellä, niin minulle se sopii oikein hyvin. Tietenkin vanha visualisti tykkää myös pelata kuvilla ja mielikuvilla. XD

omatie

El Caminossa siis pyritään palauttamaan mieleen hyviä, toimivia ja voimaannuttavia asioita tehtäväkirjaa työstämällä. Unelmat ja tavoitteet ovat päämääriä, joita tavoitellaan, oikeiden valintojen suosimisella ja väärien valintojen hylkäämisellä.

Itseasiassa oman elämänkokemukseni myötä olen tullut siihen tulokseen, että unelmat on on annettu meille ohjaamaan elämäämme oikeaan (meille tarkoitettuun) suuntaan. 😀

Itsestään selväähän on se, että kaikkea ei voi hallita, vaikka hyvällä asenteella onkin vaikutusta kaikkeen.

Meillä on viime aikoina painiskeltu sairauksien kanssa.

On ihmeellistä, miten kaksi perustervettä ikäihmistä sairastuu yhtäkkiä ja yhtä aikaa vakavaan sairauteen.

Ensin todettiin minulla syöpä, mutta ennen kuin ehdin leikkauspöydälle, oli miehenikin jo diagnosoitu ja leikattu. Yhtäaikaa oltiin eri sairaaloissa. Yhdessä harjoitellaan nyt uutta elämää, niin kauan kun sitä riittää.

mahdollista copy

Operaatioista on jo yli kaksi kuukautta ja nyt on jatkohoitojen vuoro.

Jokaisella on omat haasteensa elämässä. Aina ei tunnu ”kivalta” :/ .

Paljon voi itsekin vaikuttaa siihen miltä tuntuu. Sillä on todellakin vaikutusta, minkälaisten asioiden kanssa puuhastelee ja mille hengille avaa sydämensä oven.

Minulle on suurin ilon lähde ystäväni ja Herrani Jeesus Kristus. Kun tunnen Hänen läsnäolonsa Pyhässä Hengessä, rauhoitun ja saan uutta voimaa ❤ .

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s